kina-lekesi-nasil-cikar

KINA LEKESİ

Kına, kına bitkisinin yapraklarından elde edilen bir boyadır. Antik mehndi sanatında , karmaşık, geçici dövme desenleri oluşturmak için boya cildinize uygulanır.

Kına boyası, solmuş bir görünüm almaya başlamadan önce iki hafta kadar dayanma eğilimindedir. Kına boyası solmaya başladığında, kına desenini cildinizden çabucak çıkarmak isteyebilirsiniz.

Kına dövmesinden kurtulmak için deneyebileceğiniz bazı yöntemler için okumaya devam edin.

kina-lekesi-nasil-cikar

6 Maddeli İpuçları;

1. Tuzlu su ıslatın

Vücudunuzu deniz tuzu gibi bir peeling maddesi ile suya batırarak kına temizleme işlemine başlamak isteyebilirsiniz. Epsom tuzu, hatta sofra tuzu da işe yarar. Tuzdaki sodyum klorür, canlı cilt hücrelerinizi beslemenize ve ölü olanlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Yarı dolu bir küvetin ılık suyuna yaklaşık yarım bardak tuz dökün ve yirmi dakika bekletin.

2. Peeling peelingi

Cildinizi peeling yapan bir yüz veya vücut yıkama ürünüyle ovmak kınanın hızla çıkarılmasına yardımcı olabilir. Kayısı veya esmer şeker gibi doğal bir peeling maddesi içeren birini kullanmak cildinizdeki tahrişi en aza indirir.

Kına dövmenizi temizledikten sonra mutlaka nemlendirici kullanın veya hindistancevizi yağı sürün.

3. Zeytinyağı ve tuz

Bir fincan zeytinyağını üç veya dört yemek kaşığı deniz tuzu ile karıştırmak, solmakta olan dövmeyi soyarken kına boyasını cildinizden gevşetebilecek bir karışım oluşturur.

Cildinizi tamamen kaplamak için bir pamuklu çubuk kullanın ve tuzu ıslak bir bezle nazikçe ovalamadan önce zeytinyağının emilmesine izin verin.

4. Antibakteriyel sabun

Antibakteriyel sabundaki yüksek alkol içeriği ve peeling ovma boncukları kına boyasından kurtulmaya yardımcı olabilir. Ellerinizi günde birkaç kez en sevdiğiniz antibakteriyel sabunla ovun, ancak cildinizi kurutmamaya dikkat edin.

Kınadan kurtulmak için antibakteriyel sabun kullandıktan sonra vücudunuza nemlendirici bir krem sürün.

5. Kabartma tozu ve limon suyu

Limon suyu kanıtlanmış bir Güvenilir Kaynakcilt aydınlatma maddesi. Kabartma tozu ve limon suyu kına boyasını hafifletmek ve daha hızlı kaybolmasını sağlamak için birlikte çalışabilir. Ancak asla yüzünüze kabartma tozu ve limon suyu sürmeyin .

Yarım bardak ılık su, bir yemek kaşığı karbonat ve iki çay kaşığı limon suyu kullanın. Bu karışımı bir pamuklu çubukla uygulayın ve çıkarmadan önce cildinize ıslanmasına izin verin. Kına görünmeyene kadar tekrarlamaya devam edin.

6.Beyazlatıcı diş macunu

Beyazlatıcı malzemelerinizi koyun.Kına dövmenize bol miktarda sürerek ve ovalayarak diş macununu iyi kullanın.

Diş macununu nazikçe ovalamak için eski bir diş fırçası kullanmadan önce diş macununun kurumasını bekleyin

Dip not !!

Kına boyasını yukarıda açıklanan yöntemlerle cildinizden çıkarmakta zorlansanız bile uzun süre sabretmenize gerek kalmayacaktır. Kına boyası kalıcı değildir ve her gün duş alırsanız üç hafta içinde kendiliğinden geçer.

Kınaya karşı alerjik bir reaksiyonunuz varsa, dövmeden kendi başınıza kurtulmaya çalışmak muhtemelen sorunu çözmeyecektir. Kına nedeniyle cildinizde oluşan herhangi bir olumsuz reaksiyon veya iz hakkında bir dermatologla konuşun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir