diski-lekesi-nasil-cikar

DIŞKI LEKESİ

Yeni yürümeye başlayan çocuklar ve evcil hayvanlar kendilerini rahatlatmak söz konusu olduğunda sınır tanımıyorlar, bu nedenle “dışkılar” gerçekten oluyor. Bu karmaşık anların üstesinden gelme konusunda tavsiye almak için temizlik uzmanlarımızdan bilgili ipuçlarını paylaşmalarını istedik. Yönergelerini takip edin ve siz de bu felaketlerde ustalaşacaksınız.

Herhangi bir şey yapmadan önce atıkları toplayın ve atın. Bir evcil hayvan atık toplama torbası veya plastik bir torba hile yapacak. Ardından, aşağıdaki talimatları izleyin.

diski-lekesi-nasil-cikar

Evcil hayvan ve bebek dışkı lekeleri nasıl çıkar?

  Halınızın üzerinde berbat bir durum oluşmasına neden olabilecek tek kişi küçük çocuğunuz değil. Dört ayaklı evcil hayvanınız da kapı zili çaldığında heyecanlanabilir (veya bilirsiniz, işten eve çok geç geldiğinizde yıkıcı olabilir) ve ön kapıdan yürürken bir yığın dışkı sizi bekliyor olabilir. halınızın bir pislik olması durumunda , tüm bunların görüntüsünden (ve kokusundan) kurtulmanın yolları olduğunu biliyormuydunuz ? . Yine de hızlı bir temizlik olmasını beklemeyin.

Nasılyapsak ekibi ;”Kilim ve halılardan kaka lekelerini çıkarmak çok aşamalı bir işlemdir” diyor. “Önce katıları veya daha kalın maddeyi ve sonra kalanları çıkarmamız gerekiyor. Toplayın, kazıyın, lekeleyin ve maddenin büyük kısmını çıkarmak için ne gerekiyorsa yapın, ancak asıl malzemeye zarar vermemek için elinizden geldiğince dikkatli olun.” Ardından, küçük bir kapta iki ila üç damla bebek şampuanı ve soğuk su içeren bir karışım hazırlayın. Karışımı uygulayın ve kalıntı dışkı seviyesine bağlı olarak hafifçe fırçalayın ve Karışımı çıkarmak için ıslak kuru bir vakum kullanın. Artık kalıntı kalmayana kadar işlemi tekrarlamaya devam etmeniz gerekecek. Ardından soğuk suyla durulayın ve vakumlayın. Vakumla tüm nemi çıkardıktan sonra, tüyü mevcut alana uyacak şekilde tek yönde fırçalayın. Halı söz konusu olduğunda leke çıkarma şakaya gelmez.

İşte bebek kıyafetlerindeki dışkı lekesi nasıl çıkar?

Küçük bebeğinizin bir sonraki bağırsak hareketini ne kadar tahmin etmeye çalışırsanız çalışın, muhtemelen sizi çok daha fazlasına dönüşen bir dişle hazırlıksız yakalayacaktır. Çocuğunuzun kıyafetlerine sızan büyük bir bağırsak hareketine rağmen bebeğinizin kıyafetlerini kurtarabilirsiniz, ancak yine de hızlı hareket etmeniz gerekecek. Nasılyapsak ekibi“Zaman sizin en büyük düşmanınız” diyor . “Bebek kıyafetlerine ön işlem yapmadan önce, mümkün olduğu kadar maddeyi ve lekeyi çıkardığınızdan emin olun; Lekeyi ıslatmadan önce temizlemeye yardımcı olması için bir ovma fırçası kullanabilirsiniz. (Sadece çok sert fırçalamadığınızdan emin olun, aksi takdirde kumaşı mahvetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.)

Dışkı protein bazlı bir leke olduğundan, onu temizlemenin en iyi yolu enzim bazlı bir temizleyici (Oxi Clean gibi) ile  tavsiye edilir. Nasılyapsak ekibi;“Enzimler lekedeki proteinleri sindirir ve parçalar” diyor. “Giysileri ıslattıktan sonra temizleyiciyi ovalayın ve birkaç dakika çalışmasına izin verin.” Ardından bebek giysilerinin kumaşına göre mümkün olan en sıcak ayarda yıkayın.

 

İşte iç çamaşırından dışkı lekesi nasıl çıkar?

Bir sürü çamaşır yıkamak üzereyken, beyazları ayırırken, çocuğunuzun iç çamaşırında şüpheli bir renk gördüğünüzde. Eritilmiş çikolata mı yoksa gerçekten kalbinizde bildiğiniz şey mi?  Nasılyapsak ekibi; lekeyi fark ettiğiniz anda üzerinde çalışmaya başlayın, diyor . “Giysileri her zaman mümkün olan en kısa sürede durulayın – lekeyi ne kadar hızlı durularsanız, çıkma olasılığı o kadar yüksek olur” diyor. “Leke oluşur oluşmaz giysiyi soğuk bir banyoya sokmanızı öneririz. Tüm lekelerde harikalar yaratan Folex spreyi kullanmayı seviyoruz (araba koltukları dahil!)”

Ve son olarak, diğer kumaşlardan dışkı lekeleri bu şekilde çıkarılır?

Kumaştan dışkıyı nasıl çıkaracağınız büyük ölçüde kumaşın kendisine bağlıdır. Nasılyapsak ekibi;, “İpek, enzim bazlı temizleyiciler kullanmaktan kaçınmak istediğiniz için zor bir şey” diyor. “Bu kumaşları temizleme işlemi, lekeyi çıkarmaya yardımcı olması için ipek onaylı bir temizleyici ve leke çıkarıcı kullanmak istemeniz dışında, pamuğu temizlemeye çok benzer.”

“Yıkanamayan her şeyin bir temizleyiciye gönderilmesi gerekiyor. Halı yöntemini döşemede deneyebilir, ancak önce göze çarpmayan bir alanda test edebilirsiniz.”

Dışkıyı kumaştan çıkarmak neden diğer lekelere göre daha zor olabilir?

Dışkı lekesini temizlemek, örneğin işemekten daha sorunlu gibi görünüyorsa, muhtemelen haklısınız. “Dışkı lekeleri, birçok nedenden dolayı diğer lekelerden daha sert olabilir. Birincisi, koku korkunç ve genel olarak tatsız bir deneyim” diyoruz. “İkincisi, lekenin bulunduğu kumaşa bağlı olarak lekenin içeriğinin çıkarılması zor olabilir.” Ve lekenin yayma yeteneği faktörü nedeniyle, küçük bir karışıklığı çok daha büyük ve açıkçası daha iğrenç hale getirebilir.

Bebek kıyafetlerinden ve diğer kumaşlardan dışkı lekelerini nasıl çıkaracağınızı bilmek ebeveynliğin en heyecan verici kısmı değil, ama kesinlikle yapacağınız bir şey… çok fazla. Bir lekenin halılara ve giysilere kalıcı hasar vermesini nasıl hızlı bir şekilde durduracağınızı anlamak, hala kokuyor olsa bile berbat bir durumu biraz daha kolaylaştırabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir