kagittan-kurbaga-nasil-yapilir

KAĞITTAN KURBAĞA NASIL YAPILIR?

Zıplayan Kurbağa Nasıl Yapılır?

Origami Nasıl Yapılır?, Kağıttan Kurbağa Nasıl Yapılır? 

Bu soruları hep merak etmişizdir ve bu gün nasıl yapıldığını öğreneceğiz  çeşit çeşit kağıttan yapılan el sanatları vardır işte bunlardan bir tanesi ise kurbağa , hem yapılışı hem de oynaması eğlenceli olan kurbağa ve biz hem detaylı ,hızlı,açıklayıcı bir anlatım ile anlattığımıza göre o zaman nasıl yapılır ?

kagittan-kurbaga-nasil-yapilir

Origami Sanatı

  1. Bir kağıt parçası seçin. Sıradan bilgisayar kağıdı, renkli kağıt veya origami kağıdı kullanabilirsiniz. Geleneksel olarak, origami kağıdı karedir. Ancak kurbağayı bir parça dikdörtgen kağıtla başlatabilirsiniz. Kağıt parçanızı önünüzdeki bir masanın üzerine düz bir şekilde koyun.
  2. Üst köşeleri kağıdın ortasından katlayın. Sağ üst köşeyi çapraz olarak katlayın, böylece köşenin ucu kağıdın karşı tarafıyla temas eder. Kağıdın üst tarafı, sol tarafla aynı hizada olmalı ve üçgen bir şekil oluşturmalıdır. Bir kat oluşturmak için parmağınızla katlamaya basın, ardından açın. Şimdi aynısını sol üst köşe ile yapın. Kağıdı aç. Artık kırışık bir “X” oluşturdunuz.
     
  3. Dikdörtgen bir parçayla başladıysanız fazla kağıdı kesin. “X” kıvrımının bir alt ucundan diğerine yatay olarak uzanan bir kırışık yapmak için kağıdın alt kenarını yukarı katlayın. Bu kırışıklığın altındaki fazlalığı makasla veya dikkatlice yırtarak kesin. Şimdi ortada “X” kırışıklı kare bir kağıdınız olacak.

    • Kare bir kağıt parçasıyla başladıysanız bu adımı atlamayı unutmayın.
    • Yatay kırışmayı nerede yapacağınızı bulmak için yardıma ihtiyacınız varsa, devam edin ve önceki adımda yaptığınız gibi kağıdınızın sol üst veya sağ üst köşesini üçgen şeklinde katlayın. Üçgen katın alt kenarının altındaki fazlalığı kesin

     

  4. Kağıdı ikiye katlayın. Kağıdı önünüzdeki masanın üzerinde, alt kenarı size bakacak şekilde tutun. Kağıdın üst yarısını, iki üst köşe iki alt köşeyle buluşacak şekilde yatay olarak katlayın. Katlamayı parmağınızla kapatın, ardından açın. Yaptığınız yeni kırışık, X’in üzerinden geçerek yıldız veya yıldız gibi görünen bir desen oluşturmalıdır.
     
     
  5. Bir üçgen oluşturmak için yanlardan sıkıştırın. Kağıdı, alt kenarı size bakacak şekilde masanın üzerinde ortalayın. Kağıdın üst kısmındaki yatay kıvrımın kıvrımlarını ortaya doğru itin. Bu kıvrımları kağıdın içine iterek, kare iki kenarı olan bir üçgen şekline çökecektir.
    • İki tarafın kendi üzerlerine daha kolay katlanmasını sağlamak için, önceki adımda yaptığınız yatay kırışıklığı ters yönde tekrar katlayın.
     
  6. Bir üçgen köşeyi yukarı doğru katlayın. Üçgeni uzun kenarı size bakacak şekilde masanın üzerine yerleştirin. Üçgenin uzun kenarı, her iki tarafta ikişer olmak üzere dört noktaya bölünür. Sağ taraftaki üst katmanın köşesini alın ve katlayın. Köşenin ucu üçgenin ucuna değmelidir. Parmağınızla katlamayı katlayın.
  7. Karşı üçgen köşeyi yukarı doğru hareket ettirin. Üçgenin sol tarafındaki üst katman köşesini alın. Köşenin ucu üçgenin ucuna değecek şekilde yukarı katlayın. Parmağınızla katlamayı katlayın. Kağıt şimdi ortasında elmas olan bir üçgen gibi görünmelidir.
  8. Elmasın sağ köşesini içe doğru katlayın. Üçgenin tabanı size bakacak şekilde elmasın sağ köşesinden tutun. Elmasın sağ kenarı orta çizgiyle aynı hizaya gelecek şekilde katlayın. Parmağınızla katlamayı katlayın.
  9. Elmasın sol köşesini içe doğru hareket ettirin. Üçgenin tabanı size bakacak şekilde, elmasın sol köşesini tutun ve sol kenar orta çizgiyle aynı hizaya gelecek şekilde içe doğru katlayın. Parmağınızla katlamayı katlayın.
     
  10. Kurbağanın ön bacaklarını oluşturun. Üçgenin elmas tabakasının altındaki noktası iki tarafa bölünmüştür. Sağ tarafı, kenarı elmasın sağ kenarı ile aynı hizaya gelecek şekilde üçgenin sağ tarafına doğru katlayın. Onu kır. Soldakini üçgenin sol tarafına doğru katlayın, böylece kenarı elmasın sol kenarıyla aynı hizaya gelir. Onu kır.
  11. Kağıdı ters çevirin. Üçgenin alt tarafı size bakacak şekilde masanın üzerine koyun. Kurbağa şekillenmeye başlıyor! Ön bacaklar şimdi üçgenin ucunda alttan dışarı çıkmalıdır.
  12. Alt köşeleri katlayın. Sağ alt köşeyi alın ve merkezde dikey bir çizgi oluşturarak üçgenin ucundan merkeze doğru katlayın. Onu kır. Şimdi sol alt köşeyi aynı şekilde katlayın, böylece kenarı diğer tarafın kenarıyla merkezde buluşur. Artık dikdörtgen bir elmas şekli yarattınız.
  13. İç kenarları dışa doğru hareket ettirin. Elmasın sağ yarısını, iç kenarı dış kenarıyla aynı hizaya gelecek şekilde dışa doğru katlayın. Katlamayı kır. Pırlantanın sol yarısını, iç kenar dış kenar ile aynı hizaya gelecek şekilde aynı şekilde dışa doğru katlayın ve katlayın. Bu yeni katlanmış üçgenler kurbağanın arka bacakları olacak.
  14. Kurbağayı ikiye katlayın. Kurbağayı uzun arka bacakları size bakacak şekilde konumlandırın ve vücudun en dar olduğu yere yakın bir yerde ikiye katlayın. Bacakları kurbağanın “vücudu”nun altına katladığınızdan emin olun. Katlamayı kır.
  15. Kurbağanın arka bacakları için bir kıvrım yapın. Kurbağayı arka ayakları size bakacak şekilde ikiye katlayın ve ters çevirin. Bacakları yukarı katlayın, böylece bacaklar arasında uzanan yatay kağıt parçası kurbağanın altıyla aynı hizaya gelir (önceki adımda yaptığınız katlama). Katlamayı kır.
     
  16. Kurbağanızı zıplatın. Kurbağayı arka ayakları üzerine koyun. Atlamak için ortadaki kıvrımlara basın ve bırakın. İyi eğlenceler! Bu kurbağalar oldukça iyi zıplamalı ve dönmelidir.
    • Kurbağanız düzgün zıplamıyorsa, her şeyin doğru yerde olduğundan emin olmak için kıvrımlarınızı iki kez kontrol edin. Genellikle daha fazla “yay” içeren daha kalın kağıtları da deneyebilirsiniz.
     

Şarap Lekesi Nasıl Çıkartılır ?

Şarap Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Kıyafetlerinize şarap veya alkol lekesi bulaşmışsa ilk müdahale tuz ile yapılmalıdır

tuzu leke bulaşan yere dökmemiz gerekirtuz lekeyi haps eder sonra 

soğuk su ile yıkamalıyız  yıkarken çitelemeye dikkat etmeliyiz.

 

  • İlk müdahale tuz ile yapılmalıdır tuzu leke bulaşan yere dökülür
  • soğuk su ile yıkanır
  • çiteleyiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir