ÜTÜ NASIL YAPILIR

utu-nasil-yapilir

Bir elbise gömlek nasıl ütülenir

  1. Gömlek yakasından başlayarak yakanın alt tarafını yukarı bakacak şekilde yatırın ve ütüleyin. Kumaşı pürüzsüz ve kırışıksız tutmak için gövdeden dışa doğru yakanın kenarına doğru bastırın. Ardından yakayı ters çevirin ve diğer tarafını da aynı şekilde ütüleyin.
  2. Manşetleri olan uzun kollu bir gömlek için, bir manşeti açıp ütü masasının üzerine düz bir şekilde koyarak başlayın. Önce manşetin altını ütüleyin, ardından ters çevirin ve dışını ütüleyin. Etrafındaki kıvrımlara girmek için demir ucunu kullanın. Diğer manşet için tekrarlayın.
  3. Kollardan birini , koltuk altı dikişi size en yakın olacak şekilde ütü masasının üzerine düz bir şekilde yerleştirin. Manşonun ortasında bir kırışık istemiyorsanız, kenarına kadar ütüleyin, üstünü değil. Kırışıklığın sakıncası yoksa, üst kenar dahil tüm manşonu ütüleyin. Manşonu ters çevirin ve diğer tarafta da aynısını yapın. Diğer kol ile tekrarlayın.
  4. Plaketin yarısını ( düğmeler ve ilik delikleri olan orta ön şerit) tahtaya baş aşağı yerleştirin ve arkayı ütüleyin. Ters çevirin ve sağ tarafı ütüleyin, onlara geldiğinizde düğmelerin etrafında manevra yapın. Diğer plaket yarısı ile tekrarlayın.
  5. Ön kısmı üstte olacak şekilde gömleği ütü masasına geçirin. Kol deliği dikişi ve düğmelerin etrafı dahil olmak üzere ön kısmı kuyruktan yakaya kadar ütüleyin. Yan dikişi, arka ve omuz robasını, diğer yan dikişi ve ön kısmı ütülemek için gömleği döndürün.
  6. Bir omuz dikişini ütü masasının ucuna yerleştirin ve kumaşı düzeltin. Daha düz bir çizgi için tüm omuz bölgesini ütüleyin. Diğer omuz ile tekrarlayın.

Bir tişört nasıl ütülenir

  1. Tişört yakasından başlayarak gömleğin üst kısmını (yaka, göğüs ve kollar) ütü masasının üzerine düz bir şekilde yerleştirin. Kırışıklıkları düzeltin. Ütü ile yakaya tam olarak bastırın.
  2. Kollardaki kırışıklıkları düzeltin veKol altı dikişinden başlayarak, manşonu üste kadar ütüleyin. Manşonun ortasında bir kırışık istemiyorsanız, kenarına kadar ütüleyin, üstünü değil. Kırışıklığın sakıncası yoksa, üst kenar dahil tüm manşonu ütüleyin. Diğer kolda tekrarlayın. Ardından tişörtü ters çevirin ve kolların arkasında tekrarlayın.
  3. Ön kısmı üstte olacak şekilde gömleği ütü masasına geçirin. Kol deliği dikişi de dahil olmak üzere tüm ön kısmı kuyruktan yakaya kadar ütüleyin. Yan dikişi, arka gövdeyi, diğer yan dikişi ve ön kısmı ütülemek için gömleği döndürün.
utu-nasil-yapilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir