nasil-kilo-alinir

NASIL KİLO ALINIR

 

Çoğu insanın hayali kilo almak ,ama kimse nasıl kilo alınıcağını bilmiyor sağlık bakımından kilo almak önemli bir gereksim ama bunların dezavantajları da var çok kilo almak insan sağlığını tehtit eder bunun için kilomuza dikkat etmemiz gerekir 

Sporcular için kilo almanın önemide protein eksikliğinin kaybolmasıdır kas kütlelerini korumak,gündelik hayatta dinç olabilmek gibi gereksimlerde vardir.Biz Nasilyapsak ekibi olark  araştırık hangi besinlerin kilo aldırıcağını öğrendik; 

Somon

Somon, hem protein hem de sağlıklı yağlar kaynağıdır.Omega-3 yağlı asitlerGüvenilir Kaynak, beyin ve göz sağlığını desteklemeye yardımcı olur.

Yumurtalar

Yumurtalar protein ve sağlıklı yağ bakımından yüksektir. Onlar ayrıcakolin açısından zenginGüvenilir Kaynak, beyin sağlığı için hayati önem taşıyan ve beynin gelişiminde önemli bir rol oynayan bir besindir.

Protein sallar

Protein sallamaları, daha fazla tam gıda yemeden protein alımını arttırmanın uygun bir yolu olabilir. Ayrıca vejeteryan veya vegan olan ve kilo alması gereken ancak iştahı olmayan kişiler için de faydalı olabilirler.

Protein sallamalarındaki protein miktarı markaya göre değişir. İnsanlar etiketi kontrol edebilir veya kendileri için doğru olanı bulmak için bir diyetisyenle konuşabilir. Diyetisyen muhtemelen ilave şekerlerde düşük olanı aramanızı tavsiye edecektir.

Protein takviyeleri

İnsanlar ekstra protein almanın bir yolu olarak diyetlerine protein açısından zengin birçok gıda ekleyebilirler. Örnekler protein barları ve içecekleri içerir.

Bu ürünler ayrıca bir kişinin daha fazla kalori tüketmesine veya hamilelik sırasında artan protein taleplerini karşılamasına yardımcı olabilir. Protein ve kalori içeriğini takip etmek isteyenler, kendileri için en uygun olanı seçmek için mevcut ürünlerin besin etiketlerini kontrol etmelidir.

Bununla ilgili ozelbeslenme bu konuda çok deneyimli ve gelişmiş şireklerden biri olup güzel ve güvenilir alışveriş yapılabilecek sayılı şirketlerdendir.

 

Günlük

Birçok süt ürünü kalorisi yoğundur ve ayrıca protein ve kalsiyum gibi faydalı besinler de içerebilirler.

Süt

Süt, kalsiyum , karbonhidrat ve protein açısından zengin, kalorisi yoğun bir besindir . Bir bardak %2 yağlı süt yaklaşık122 kaloriGüvenilir Kaynak.

Sütün protein içeriği, kas inşa etmeye çalışan insanlar için iyi bir seçim olurken, kalsiyum, kemik yoğunluğu veya osteoporoz ile ilgili endişeleri olan insanlar için faydalı hale getirir .

Peynir

Peynir, kalorisi yüksek bir diğer süt ürünüdür. Ayrıca protein ve kalsiyum içerir. Tam besin içeriği, peynirin türüne ve üreticilerin bunu nasıl yaptıklarına bağlı olacaktır.

Örneğin, eski peynirler daha az karbonhidrat içerir, bu nedenle bu peynirlerin kalorilerinin çoğu yağdan gelir.

Peynir yüksek sodyumlu bir gıda olabilir, bu nedenle insanlar her gün çok fazla almadıklarından emin olmak için etiketi kontrol etmelidir.

Yoğurt

Tam yağlı yoğurt, iyi bir kalori ve protein kaynağıdır. Şeker oranı yüksek olabileceğinden aromalı yoğurtlar yerine sade veya Yunan yoğurdu seçmek en iyisidir.

Kişi, bal, meyve, fındık veya şekersiz kakao tozu ekleyerek yoğurdu doğal olarak tatlandırabilir.

 
Doymamış yağlar

Ölçülü olarak, doymamış yağlar sağlığa faydalıdır, sağlıklı kolesterolü artırmaya ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur . Kalorileri de çok yüksektir, bu da onları kilo alımı için herhangi bir diyete iyi bir katkı haline getirir.

Zeytin yağı

Zeytinyağı kalorisi yoğundur ve bir tür doymamış yağ olan tekli doymamış yağlarda yüksektir.

15 mililitrelik bir zeytinyağı porsiyonu yaklaşık120 kaloriGüvenilir Kaynak, bu nedenle günde sadece küçük bir miktar kalori alımını artırmanın yanı sıra salatalara, makarnalara ve diğer yemeklere lezzet katabilir.

Zeytinyağı da bir miktar doymuş yağ içerir, bu nedenle onu dengeli bir diyetin parçası olarak tüketmek önemlidir.

Fındık ve tohumlar

Pek çok kabuklu yemiş ve tohum iyi doymamış yağ kaynaklarıdır ve ayrıca bol miktarda kalori sağlarlar. Örneğin, sadece 20 gr badem yağı 129 kalori Güvenilir Kaynak yanı sıra kalsiyum ve magnezyum.

Yine kuruyemişler ve tohumlar da doymuş yağ içerebilir, bu nedenle onları ölçülü tüketmek en iyisidir.

Avokado

Avokado ve avokado yağı, doymamış yağların doğal kaynaklarıdır. Bütün avokadolar dazenginGüvenilir Kaynakkalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi vitamin ve minerallerde bulunur .

Bir kişi biraz avokado ekleyerek sandviçlerin, salataların ve smoothie’lerin kalori içeriğini önemli ölçüde artırabilir.

nasil-kilo-alinir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir