keceli-kalem-lekesi

KEÇELİ KALEM LEKESİ

Boyama, yağmurlu bir günde çocukları eğlendirmek için harika bir aktivitedir veya belki de stresi azaltmak ve yaratıcı meyve sularınızın akmasını sağlamak için kendi yetişkin boyama kitabınız vardır. Hangi yaşta olursanız olun kazalar olabilir ve keçeli kalem lekelerini çıkarmak zor olabilir.

Birçok üretici artık yıkanabilir keçeli kalemler sunuyor , ancak yıkanamayan markalar için kıyafetlerinizi veya halınızı harabeden kurtarmak için biraz yardıma ihtiyacınız olabilir. Neyse ki, işleri yoluna koymak için ihtiyacınız olan uzman leke tavsiyesine sahibiz.

Önleme

Sahip olduğunuz keçeli uçlar yıkanabilir değilse, tavsiyemiz onları daha küçük aile üyelerinin veya ziyaretçilerin erişemeyeceği bir yerde tutmanızdır, böylece sadece çocuklar gözetim altındayken kullanıldığından emin olabilirsiniz. Ayrıca, zanaat zamanı geldiğinde masanızı koruyacak bir muşambaya yatırım yapmak veya temiz masa örtüsünü silmek harika bir fikirdir.

 

Bir çocuk el işi önlüğü , giysileri korumak için başka bir kullanışlı kit parçasıdır. Ancak tüm bu önlemler alınmış olsa bile, çocuklar her zaman bir yerden kalem almanın bir yolunu buluyor gibi görünüyor, bu nedenle kalemi en iyi nasıl çıkaracağınıza dair aşağıdaki tavsiyemize uyun.

Lekeler üzerinde hızlıca çalışmaya başlayın

Hala ıslak olan mürekkebi çıkarmak için önce kuru kağıt havluyla kurulayın. Kumaşlar için lekenin altına emici bir ped koyun ve aşağıdaki talimatları izleyin.

 

Halı

Etkilenen bölgeye metil alkole batırılmış bir pamuklu çubuk uygulayın – önce göze çarpmayan bir alanda nokta testi yapmanızı öneririz. Fazla ıslatmayın. Çalışırken çok fazla yaymamaya çalışarak lekeye hafifçe vurun . Sık sık temiz bir havlu alanına geçerek kağıt havlularla sıkıca kurulayın. Daha fazla renk kalkmıyor gibi görünene kadar tekrarlayın.

 
 

Birkaç uygulama yapmaya hazır olun. Soğuk suyla yıkayın, ardından biraz Beyaz Sihirbaz’ı kalan izlere dikkatlice sürün, iyice çalışın. Birkaç dakika bekletin ve kuru kağıt havlularla tekrar kurulayın. Havluyu her seferinde birkaç saniye boyunca işarete sıkıca bastırın. Su ile lekeleyin.

Yıkanabilir kumaşlar

Halılar için yukarıdaki yöntem yıkanabilir kumaşlarda da kullanılabilir. Üreticinin talimatlarını izleyin, ardından kumaşın izin verdiği kadar yüksek bir sıcaklıkta makinede yıkayın.

 son çare

Hala mürekkep belirtisi varsa, ürünü Vanish Oxi Advance gibi oksijen bazlı, renk açısından güvenli bir ağartma ürününe batırmayı deneyin . Üreticinin talimatlarını izleyin ve önce giysinin bakım etiketini kontrol edin.

keceli-kalem-lekesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir