en-iyi-çilek-nasil-secilir

İYİ ÇİLEK NASIL ANLAŞILIR ?

Çilek mevsimi en sevdiğimiz mevsimlerden biri! Ama “doğru” çilekleri seçip seçmediğinizi nasıl anlarsınız? Yeterince olgunlar mı? Çok mu olgunlar? Nasıl söyleyebilirsin? Her seferinde mükemmel meyveleri seçmek için bu basit ipuçlarını kullanın.

ÇİLEK NASIL SEÇİLİR

Bir kutu taze, olgun çilek kokusu beni çok mutlu ediyor! Bulabileceğiniz en iyi çilekleri alıp almadığınızı nasıl anlarsınız ? Bakkalınızda, çiftçi pazarında veya sizin seçeceğiniz çiftlikte çilek seçmek için birkaç kolay ipucu.

Parlak kırmızı meyveler arayın. 

Çilekler toplandıktan sonra olgunlaşmaya devam etmezler, yani ne görüyorsanız onu alırsınız. Yukarıdan aşağıya parlak kırmızı olan meyveleri arayın. Aşağıdaki fotoğraftakiler gibi, bol miktarda sarı veya yeşil olan meyveler, o renginde kalacak ve olgun bir çilek kadar tatlı olmayacak.

Taze yeşil yapraklar arayın

Meyveler toplandıktan sonra yeşil yapraklar kurumaya ve solmaya başlayacaktır. Meyveler ne kadar uzun toplanırsa, yapraklar o kadar “solgun” görünür. Taze yeşil yapraklar, meyvelerin de taze olduğu anlamına gelir.

Dolgun meyveleri arayın. 

Meyveler “kuru” veya buruşmuş görünmeye başlıyorsa, yaşlanıyorlar.

Boyut önemli değil.

 Farklı çilek çeşitleri farklı boyutlarda büyür. Hava ve yetiştirme koşulları da çileklerin boyutunu etkileyebilir. Daha küçük meyveler genellikle daha tatlıdır, ancak daha büyük meyveler de lezzetlidir!

Küf belirtisi aramayın.

 Kutuda bir tane küflü meyve görüyorsanız, muhtemelen birkaç tane daha vardır. Meyvelerdeki küf, çürümeye başladıkları anlamına gelir. Kutudaki meyvelerin çoğu küflü olmasa bile, muhtemelen hepsi bozulmaya başlıyor.

Kutunun üstünden ve altından görebileceğiniz meyvelere bakın. 

Bazen kutunun altında “kötü” bir meyve saklanabilir. Gördüğünüz tüm meyvelerin kırmızı, olgun ve taze göründüğünden emin olun.

 
en-iyi-çilek-nasil-secilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir