en-iyi-ayva-receli-yapımı

EN İYİ AYVA REÇELİ

Yıllar önce arka bahçelerde ayva ağaçları yaygındı. İnsanlar, turtalarda veya konservelerde pişirmek için meyveleri hasat etmek için onları yetiştirirlerdi.

 

Çiğ olarak yenmez ve armut ile altın elma karışımı gibi görünen ayva, canlı bir gül rengi ve çiçek aroması ve tadıyla tatlı bir şekilde pişirilir.

 

Bugünlerde eski evlerin arka bahçelerinde burada burada tuhaf bir ağaç bulabilirsiniz, ancak büyük ihtimalle sahipleri bu sert sarı meyvelerde mevcut olan lezzetleri bilmiyorlar.

İşte basit bir ayva reçeli için kolay bir tarif. Küçük hindistan cevizi, kakule veya vanilya ile biraz renklendirmekten çekinmeyin.

  1. Ayvayı hazırlayın ve rendeleyin:

    Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye keserek hazırlayın. Ayvanın iç kısmını (kabuğu dahil) bir peynir rendesi ile yaklaşık 6 su bardağı rendelenmiş ayva elde edene kadar rendeleyin.

  2. Rendelenmiş ayvayı limon suyu ve kabuğu rendesi ile yumuşayana kadar pişirin:

    Büyük (6-8 litre), geniş, kalın tabanlı bir tencereye veya tencereye 4 1/4 bardak su koyun ve kaynatın. Rendelenmiş ayva, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Isıyı azaltın ve ayva yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

     
  3. Şekeri ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin:

    Şekeri ekleyin ve tekrar kaynatın. Tüm şekeri eritmek için karıştırın. Isıyı orta yüksekliğe indirin.

    Ayva reçeli pembeleşene ve istenen kıvama gelene kadar ara sıra karıştırarak yaklaşık 30-50 dakika kapağı açık olarak pişirin. (Reçel koyulaşmış ama pembeleşmemişse biraz daha su ekleyip biraz daha pişirin.)

     
  4. Kavanozlara dökün:

    1/4 inç boşluk bırakarak sıcak, sterilize edilmiş konserve kavanozlarına koyun. Temiz, kuru kapakları uygulamadan önce kavanozların kenarlarını silerek temizleyin.

     
  5. Daha uzun depolama için süreç:

    Reçelinizi daha uzun süre saklamak istiyorsanız, kavanozları 5 dakika kaynar su banyosunda işleyin.

    Mühürlü reçel kavanozları en az 1 yıl iyi olacaktır. Açık reçel kavanozları (veya işlenmemiş kavanozlar) buzdolabında saklanmalı ve en az birkaç ay saklanmalıdır

en-iyi-ayva-receli-yapımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir