ruj-lekesi-nasil-cikar

RUJ LEKESİ

Ruj, çoğu kadın için bitmiş, cilalı bir görünüm yaratmak için bir zorunluluktur, ancak ruju kıyafetlerden çıkarmak zor olabilir. Renkli ruj lekeleri, hem yağlı/mumsu bileşen hem de boya içeren bir kombinasyon lekesidir. Çoğu renk eklemediği için dudak balzamlarını çıkarmak biraz daha kolaydır. Her ikisi de dudaklarımızı harika gösterirken, kıyafetlerde çok çekici değille

ruj-lekesi-nasil-cikar

Ruj Lekesi Nasıl Çıkarılır?

En sevdiğiniz elbisenizin yüzeyine biraz ruj bulaşırsa hemen ovalamayın. Bu, lekeyi yalnızca kumaş liflerine daha derine itecek ve lekenin çıkarılmasını zorlaştıracaktır. Herhangi bir katı madde varsa, katıları kaldırmak için kör bir bıçağın kenarını veya hatta bir kredi kartı kullanın. Hemen hemen tüm rujlar, onlara ayırt edici pürüzsüz kalitelerini veren bir yağ/mum kombinasyonu içerdiğinden; ilk adım yağı/mumu çıkarmaktır 

 

Zout veya Shout gibi solvent bazlı bir leke çıkarma ürünü kullanarak lekeye ön işlem uygulayarak başlayın . Elinizde solvent bazlı bir ön-işlemci yoksa, lekeye biraz ağır hizmet sıvı deterjan (Tide ve Persil, yağı parçalamak için yeterli enzime sahip ağır hizmet olarak kabul edilir) uygulayın ve leke üzerinde çalışın. parmaklarınızla veya yumuşak kıllı bir fırçayla hafifçe ovalayın. 

 

Leke çıkarıcının en az on beş dakika çalışmasına izin verin, ardından giysiyi  bakım etiketindeki  yönergeleri izleyerek kumaşa uygun en sıcak suda yıkayın . Yıkadıktan sonra, lekeli alanı kurutucuya atmadan önce inceleyin. Özellikle sentetik kumaşlar için kurutucunun yüksek ısısı, lekenin çıkarılmasını çok zorlaştırabilir. Gerekirse tedaviyi tekrarlayın.

 

Kalan boya bileşenlerini çıkarmak için oksijen bazlı ağartıcı çözeltisini  (marka adları: OxiClean, Nellie’nin Tüm Doğal Oksijen Parlatıcı veya OXO Brite) ve soğuk suyu karıştırın. Galon su başına ne kadar ürün olduğu konusunda paket talimatlarını izleyin.

 

Lekeli öğeyi daldırın ve en az sekiz saat bekletin. Giysileri kontrol edin ve boya lekeleri gitmişse her zamanki gibi yıkayın. Eğer kalırlarsa, yeni bir parti oksijenli ağartıcı solüsyonu karıştırın ve sekiz saat daha bekletin, ardından bakım etiketi yönergelerini izleyerek yıkayın.

 

Beyaz pamuklu kumaşlarda klorlu ağartıcı kullanılabilir, ancak oksijenli ağartıcı her türlü beyaz, renkli veya baskılı kumaşta güvenle kullanılabilir.

Temiz Halı ve Döşeme

Kör bir bıçak kullanarak halı liflerindeki katı ruj parçalarını kaldırın. Ovalamayın çünkü lekeyi halıya daha derine iter ve lekeyi büyütür.

 

Ürün talimatlarını izleyerek lekeyi kuru temizleme solventi ile silin, Temiz beyaz bir bez veya kağıt havlu kullanın. Halıdan kumaşa daha fazla renk bulaşmayıncaya kadar kurutmaya devam edin.

 

Kuru temizleme solventiniz veya halı temizleme ürününüz yoksa bir yemek kaşığı el bulaşık deterjanını iki bardak sıcak suya karıştırın. Bir çorba kaşığı ev amonyak ekleyin. Leke çıkana kadar kuru bir kağıt havlu yerine, temizleme solüsyonuna batırılmış bir sünger veya yumuşak kıllı bir fırça ile lekeyi silin. 

 

Daha fazla toprak çekecek sabunlu kalıntıları gidermek için alanı düz suya batırılmış bir bezle “duruladığınızdan” emin olun. Leke kalmayıncaya kadar temizleme adımlarını tekrarlayın.

 

Döşeme için aynı teknikler kullanılabilir, ancak kumaşı fazla ıslatmamaya dikkat edin. Döşeme ipek veya vintage ise, profesyonel bir temizleyici çağırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir