MOTOR YAĞI LEKESİ

motor-yagı-lekesi-nasil-cikar

Günümüzün yağlayıcı kalitesi, metalurji, ekipman tasarımı ve/veya çalışma koşulları dikkate alınarak oluşturulan sınıflandırmalar veya spesifikasyonlar ile tanımlanmaktadır. Motor yağları için, Amerikan Petrol Enstitüsü (API), Otomotiv Mühendisleri Derneği (SAE) ve Amerikan Test ve Malzeme Derneği (ASTM), endüstri ihtiyaçlarını tanımlayan, sınıflandırmalar oluşturan ve garanti etmek için test yöntemleri geliştiren kilit kuruluşlardır. yağlayıcıların gerekli performansı karşıladığından emin olun. Dişli yağları için API ve Koordinasyon Araştırma Konseyi (CRC) benzer bir rol oynamaktadır. ABD Askeri ve orijinal ekipman üreticilerinin (OEM’ler), genellikle API/SAE/ASTM ve API/CRC’ninkinden daha yüksek olan kendi performans gereksinimleri vardır. Otomatik şanzıman yağlarının (ATF’ler) performans gereksinimleri OEM’ler tarafından belirlenir, General Motors Corporation (GM) ve Ford Motor Company gibi. Gresler, Ulusal Yağlayıcı Gres Enstitüsü’nün (NLGI) sınıflandırma sistemi tarafından tanımlanır. Makale, 1900’lerin başından bugüne kadar olan otomotiv yağlama tarihini takip ediyor. Yağlama ortamındaki değişikliklerle birlikte sınıflandırmaların ve spesifikasyonların girişini ve ilerlemesini açıklar.

Anahtar adımlar

  • Yerleşmiş lekeleri gevşetmek için talk pudrası veya mısır unu kullanın.

  • Bulaşık deterjanı ve kabartma tozundan bir macun oluşturun.

  • Ön işlem olarak Persil gibi çamaşır deterjanı kullanmayı deneyin.

  • Yün gibi hassas malzemelerde deterjan kullanmayın.

  • Giysilerinizi yıkamak için daima bakım etiketi talimatlarına uyun.

Bisiklet veya araba yağıyla temas, giysilerde çirkin, koyu renkli yağ lekeleri bırakabilir. Bunları çıkarmak her zaman kolay değildir, ancak panik yapmayın; imkansız değil. Burada bisiklet yağını giysilerden (ve araba yağını da) nasıl çıkaracağınıza dair en iyi ipuçlarını vereceğiz! Ayrıca, bisiklet temizleme kitiniz için gerekli malzemelerle donatın .

motor-yagı-lekesi-nasil-cikar

 Arabalar ve motosikletler üzerinde çalışmak dağınık bir iş olabilir. İster motor üzerinde çalışıyor olun, ister sadece temizliyor olun ve motor yağını giysilerden nasıl çıkaracağınızı bilmek istiyorsanız, bulaşık deterjanı harika bir seçimdir. Bu yöntem taze yağ lekelerinde işe yarar.

  1. Yağ çözücü özelliklerini artırmak için bulaşık deterjanı ve kabartma tozundan bir macun yapın. Lekeyi macunla ovalamak için eski bir diş fırçası kullanabilirsiniz. Çok fazla bulaşık deterjanı kullanmaktan kaçının: herhangi bir yağı ve gresi parçalamak için sadece bir damlaya ihtiyacınız var.

  2. Lekeyi liflere daha fazla itmesini önlemek için lekenin arkasından suyu akıtarak soğuk su kullanarak lekeyi durulayın. 

  3. Giysilerinizi normal şekilde yıkamak için bakım etiketi talimatlarını izleyin.

  4. Havayla kurutma, lekenin yeniden ortaya çıkıp çıkmadığını görmek için bölgeye göz kulak olmanızı sağladığından giysiyi havada kurumaya bırakın. Isı ayrıca kumaşta herhangi bir leke bırakacaktır, bu nedenle çamaşır kurutma makinesinden kaçınmak en iyisidir.

  5. Kurutulmuş gres veya yağ lekesi için biraz talk pudrası veya mısır unu kullanın. Fazla yağı emmesi için yaklaşık beş dakika bekletin, ardından fırçalayın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir