ter-lekesi-nasil-cikar

TER LEKESİ

Giysilerdeki koltuk altı lekeleri, ter önleyici maddeler ile ter arasındaki reaksiyondan kaynaklanır. Çoğu ter önleyici, beyaz veya açık renkli kumaşlarda birikmeye ve sararmaya neden olan alüminyum kullanır. Tek başına bırakıldığında, bu hoş olmayan ter lekeleri sonunda en sevdiğiniz gömleklerinizi mahvedebilir, ancak neyse ki, giysiler yıkanabilir olduğu sürece (gömleğiniz yalnızca kuru temizleme ise, bir profesyonele götürün) genellikle bunları temel giysilerle oldukça kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz. evde bulunan malzemeler. Koltuk altı lekelerini ve kokusunu önlemek ve azaltmak için bu kolay adımları izleyin.

ter-lekesi-nasil-cikar

Yıkanamayan kumaşlar için

Hafif kirlenmelerde, bölgeyi temizlemeye ve kokuyu gidermeye yardımcı olması için beyaz sirke (15ml sirke ila 250ml ılık su) solüsyonuyla hafifçe silin; ancak bu da filigranlara neden olabilir. Kuru temizleme daha iyi bir seçenektir.

Renkli yıkanabilir kumaşlar için

Renklere uygun bir ön yıkama leke çıkarıcıya daldırın. Etkilenen bölgeleri bir tırnak fırçasıyla ovun ve ardından çamaşır makinesinde renk açısından güvenli bir deterjanla yıkayın ve yüke yıkama sırasında leke çıkarıcı ekleyin.

İnatçı lekeler için yarı gliserin ve yarı ılık sudan oluşan bir solüsyonla ovalayın ve daha önce anlatıldığı gibi yıkamadan önce bir saat bekletin. Veya bir tırnak fırçası kullanarak 4 yemek kaşığı karbonat ve 1/4 bardak ılık suyu etkilenen bölgelere sürmeyi deneyin, giysiyi makineye koymadan önce 2 saat kurutun. Ne yazık ki, ipek ve yün üzerinde hiçbir şey çok iyi sonuç vermez , ancak hafif lekelenme ile gliserin ile bir miktar başarı elde edebilirsiniz.

Ter kokularının giderilmesi

Yıkandıktan sonra bile kokular kalırsa , rahatsız edici giysiyi 5 veya 6 yemek kaşığı karbonat içeren soğuk suyla dolu bir lavaboda otuz dakika bekletin . Tekrar yıkayın ve doğal olarak kurumasını bekleyin.

SALLY ANSCOMBE GETTY RESİMLERİ

Deneyebileceğiniz diğer şeyler

Önceki öneriler işe yaramazsa, bu daha sıra dışı ipuçlarını da deneyebilirsiniz…

Aspirin

Bunu beyaz pamuklu gömleklerde kullanın . İki adet çözünür, beyaz, kaplanmamış aspirin tableti alın ve yarım bardak suda eritin. Lekeli bölgeye uygulayın ve birkaç saat bekletin. Lekeye biraz sıvı deterjan sürün, ardından normal şekilde yıkayın.

Et yumuşatıcı

Terlemenin protein bazlı bir leke olduğunu ve et yumuşatıcının proteinleri parçalayarak çalıştığını düşündüğünüzde düşündüğünüz kadar çılgın değil! Lekeli bölgeyi suyla nemlendirin ve yarım çay kaşığı yumuşatıcı toz uygulayın. Otuz dakika bekletin, ardından normal şekilde yıkayın.

Limon suyu

Bir limonun suyunu sıkın ve üzerine eşit miktarda su ekleyin. Lekeli bölgeye uygulayın ve bir tırnak fırçası ile iyice ovalayın. Güneşli bir alana koyun ve kurumasını bekleyin – limon suyu ve güneş ışığı hem iyi ağartıcı maddelerdir hem de lekenin solmasına yardımcı olur. Normal yıkama ile takip edin.

Votka

Bu iyi bir votka israfı gibi görünse de, lekenin üzerine eşit miktarda bu ve ılık su karışımı püskürtün. 30 dakika bekletin ve ardından normal şekilde yıkayın.

Deodorant veya terlemeyi önleyici lekeler nasıl çıkarılır

Deodorant veya terlemeyi önleyici lekelerle karşılaşırsanız, Deo-Go’yu şiddetle öneririz . Kullanımı kolaydır: lekenin her iki tarafına da püskürtün ve normal şekilde yıkamadan önce en az 30 dakika bekletin. Boya ile reaksiyona girebileceğinden renkli giysilerde kullanılması önerilmez. Ancak, herhangi bir leke çıkarıcıda olduğu gibi , renk haslığını iki kez kontrol etmek için göze çarpmayan bir alanda denemeye değer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir