KALEM LEKESİ
Kalem Lekelerini Çıkarma Adımları
Kurşun kalem izlerini ve lekeleri çıkarmanın biraz farklı yolları olsa da, evinizde bulunan temizlik malzemelerine göre sizin için en iyi çözümü bulmak mümkündür.
Kalem Lekesini Sil
Çamaşırlarınızın lekeli bölgesine bir kurşun kalem silgisini nazikçe sürün. Genellikle bir silgi ile birkaç geçiş, giysilerin üzerindeki izleri çıkarmak için yeterlidir.
Kalem lekelerini silerken kumaşa dikkat edin, böylece işlem sırasında malzemeye zarar vermeyin!
Kalem Lekesine Leke Çubuğu, Jel veya Çıkarıcı uygulayın
Tercih ettiğiniz leke çıkarıcıyı lekeli bölgeye uygulayın. Leke çıkarıcı için talimatları uyguladığınızdan emin olun.
- Örneğin, bir kuru temizleme solventi püskürtün, kumaşa ovmak için kuru bir leke uygulayın ve malzeme yaklaşık otuz dakika beklemeden önce lekeyi bir ped ile örtün.
- Alternatif olarak, bir yemek kaşığı bulaşık deterjanını (sıvı tercih edilir) sünger üzerinde iki bardak soğuk su ile karıştırın ve sıvı emilene kadar lekeyi kurulayın.
Giysiyi Normal Bir Şekilde Yıkayın
Kumaşınız için doğru sıcaklık ayarını kullanarak giysiyi normal şekilde yıkayın .
Yıkamadan sonra leke kalırsa, kurutucunun ısısı lekeyi oluşturabileceğinden, giysiyi son olarak kurutmadan önce yukarıdaki adımları tekrarladığınızdan emin olun.
Bir Profesyonel Ne Zaman Çağırılır?
Bazı kumaşlar ekstra bakım gerektirir. İpek ve vintage giysilerde, üzülmektense güvende olmak daha iyidir – bu öğeleri mümkün olan en kısa sürede profesyonel bir kuru temizlemeciye götürmeniz yeterlidir. Profesyonel temizleyicinizin uygun tedaviyi seçmesine yardımcı olmak için lekeyi işaretleyin ve tanımlayın.
Kalem Lekelerini Kullanmak İçin Ek İpuçları
Yün, asetat, suni ipek ve yalnızca kuru temizleme etiketine sahip diğer kumaşlar için , kalem izleri genellikle yukarıdaki tekniklerde birkaç ince ayar yapılarak evde giderilebilir.
- İlk olarak, kumaşı yırtmamaya, çekmemeye veya aşındırmamaya dikkat ederek yumuşak bir silgiyi lekenin üzerine nazikçe sürün.
- Ev tipi kuru temizleme kitinden kuru temizleme solventi ve kuru gözcü uygulayın .
- Lekeli alanı bir ped ile örtün ve 30 dakika bekletin.
- Açın ve tekrar solvent ile püskürtün. Havayla kurumasına izin verin.
- Leke kalırsa, lekeyi suyla silin ve kitinizden ıslak bir leke sürün ve tekrar kurumaya bırakın.
2.yol
Aşama 1
Mümkün olduğunca çıkarmak için kalem işaretinin üzerine yumuşak bir sanat sakızı silgisi sürün. Kumaşa zarar vermemek için hafifçe ovalayın.
Adım 2
1/4 su bardağı soğuk su, 3/4 su bardağı alkol ve 1 yemek kaşığı karıştırın. bir kapta çamaşır suyu içermeyen sıvı bulaşık sabunu. Bir diş fırçasını solüsyona batırın ve kalem işaretini kaybolana kadar nazikçe ovalayın.
Aşama 3
Kumaşı soğuk su altında durulayın. Kalem döşeme üzerindeyse, bir bez ve soğuk suyla durulayın ve ardından fazla nemi gidermek için kuru bir bezle kurulayın.
4. Adım
Kumaşı mümkünse çamaşır makinesinde yıkayın. Yıkanamayan kumaşlar için, duruladıktan sonra kurumaya bırakın.
Adım 5
1 qt birleştirin. su ve 3 yemek kaşığı. kurşun kalem izleri devam ederse ev amonyak. Çözeltiyi bir bezle kalem lekesine sürün ve ardından kumaşı kuru bir bezle kurulayın. Amonyak çözeltisi ile alternatif lekeleme, ardından tüm kalem bitene kadar kuru bez. Kumaşı durulayın ve her zamanki gibi yıkayın.
ılarak üretilebilmektedir. Fakat dünya çapında, şarap yapımında yaygın olarak kullanılan meyve üzümdür. Bira yapımında kullanılan arpa gibi nişastalı bitkiler ise, şarap yapımında kullanılmamaktadır. Bir şarap imal edildikten 10 yıl kadar sonra en iyi lezzete ve kıvama ulaşmış hale gelmektedir. Öte yandan, Uzak Doğu ülkelerinde şarap, pirincin mayalandırma işleminden geçirilmesiyle de üretilmektedir. İçeriğinde bulunan alkol nedeni ile, İslam dininde tüketilmesi günah ve haram sayılan şarap, Hristiyanlık dininde ise, bazı dinsel ayinler sırasında tüketilmektedir. Dünya genelinde en fazla şarap üretimine katkı sağlayan ülke, Fransa’dır. Dünya şarap üretiminde Fransa’yı sırasıyla, İspanya, İtalya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Çin, Avustralya, Güney Afrika, Almanya, ve Portekiz izlemektedir