SPREY BOYA LEKESİ
Sprey boya bazen çok güzel olabiliyor. duvarlara yazı yazma gibi güzel aktiviteler her zaman heycanlı olmuştur yada Sprey boyayı geri dönüştürülmüş şarap şişelerinden dekor yapmaktan eski, çirkin şifonyerlere şık ve yeni bir görünüm kazandırmaya kadar her şey için kullanabilirsiniz. Üstelik hepsi bir boya fırçasını kirletmeden . Ancak boya püskürtmenin bir dezavantajı var. Yanlış yüzeyi yanlışlıkla kapatırsanız, sprey boyayı çıkarmak çok zor olabilir.
İstemeden değerli bir mülkün üzerine sprey boya boyadıysanız, paniğe kapılmanıza gerek yok. Yanlışlıkla oldu. En dikkatli kişiler bile arada sırada sahte bir boya patlamasının sonuçlarıyla uğraşmak zorundadır. nasil yapsak’daki arkadaşlarınız yardım etmek için buradalar.
Sprey boyayı metalden, betondan, kumaştan ve hatta kendi cildinizden nasıl çıkaracağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.
Sprey Boyayı Cildinizden Nasıl Çıkarırsınız?
Cildinize sprey boya bulaşırsa paniğe kapılmanıza gerek yok. Kaldırılması nispeten kolaydır. İlk olarak, kendinizi yağ bazlı boya mı yoksa su bazlı boya mı ile kaplamayı başardığınızı belirlemek için kutunuzun etiketini okuyun.
Su Bazlı Boya
- Ellerinizi ılık ila sıcak musluk suyu ve birkaç damla bulaşık deterjanı altında yıkayın.
- Boya çıkmazsa, biraz sürtünme gereklidir. Ev süngerinin (çelik yünü değil) aşındırıcı tarafı olan bir diş fırçası kullanın. hatta bölgeyi nazikçe ovmak ve boyayı cildinizden çıkarmak için banyonuzdan bir aşındırıcı yüz temizleyici.
- Durulmak
- Hemen ardından lavabonuzu temizlediğinizden emin olun.
Yağ Bazlı Boya
- Yağı çıkarmanın en iyi yolu daha fazla yağ kullanmaktır. Uçucu yağ, zeytinyağı, hindistancevizi yağı veya bebek yağı – elinizde ne varsa kullanabilirsiniz. Giysilerinize veya gözlerinize bulaşmamasına dikkat edin. Bazı yağlar leke yapabilir veya sokabilir.
- Sabunla köpürtmeye çalışıyormuşsunuz gibi yağı boyalı alan üzerinde ileri geri ovalayın.
- Durulmak.
- Gerekirse tekrarlayın.
- Lavaboyu hemen temizleyin.
Kumaştan Sprey Boya Nasıl Çıkarılır
Sprey boya kullananların çok azı, kıyafetlerinin üzerinde bir miktar şey olduğunu fark etmemiştir. Aslında insanların her ihtimale karşı bu projeler için biriktirdikleri özel kıyafetleri vardır.
Islak boya
- Boya hala ıslaksa, lekeyi silin, ovalamayın, bölgeyi açık renkli bir bez ve ılık suyla. Bu, halıdaki lekeleri çıkarmak için kullandığınız yöntemin aynısıdır . Kurutma, lekeyi yukarı doğru havlunuza çeker. Sürtünme ise lekeyi aşağı, kumaşın daha derinlerine iter ve çıkarılmasını daha da zorlaştırır.
- Gerekirse bir miktar bulaşık sabunu yağı bazlı leke çıkarıcı kullanın.
- Boyayı emmek için alanı kuru bir bezle kurulayın.
- Gerektiği kadar tekrarlayın.
Kuru Boya
- Sertleşmiş boyayı olabildiğince kazımak için bir tereyağı bıçağı, kaşık veya tırnağı kullanın. Kumaşı yırtmamaya dikkat edin.
- Fazla boyayı çıkarmak için oje çıkarıcı veya boya çıkarıcı kullanın. Bu maddeleri boyayı çıkarmadan güvenle kullanabildiğinizden emin olmak için önce görünmeyen bir alanda bir test yapın.
- Giysilerden kumaş alıyorsanız, boyayı mümkün olduğunca çıkarmak için giysiyi çamaşır makinesine atın.